Creatief schrijven


De schrijftechnieken zijn helemaal niet moeilijk.                                                             Ze zorgen er juist voor dat iedereen kan schrijven!


Bij creatief schrijven denk je, aan de hand van concrete vragen en opdrachten, schrijvend na over een onderwerp. De schrijftechnieken helpen je om op een andere manier na te denken, nieuwe gedachten te ontdekken en veel bewuster met een onderwerp of bijbelgedeelte bezig te zijn.

 

Wanneer je nadenkt over een vraag, is het niet altijd makkelijk om je gedachten helder te krijgen. Doe je dat schrijvend met behulp van een schrijftechniek, dan kom je veel dichter bij wat je werkelijk vindt en voelt.

 

  • Denk al schrijvend na, in plaats van eerst in je gedachten te formuleren wat je op wilt schrijven.
  • Schrijf op wat het eerste in je opkomt, ook al begrijp je niet waarom je dat denkt of vind je de gedachte onlogisch. 
  • Er is geen goed of fout antwoord en laat los dat je mooie teksten moet kunnen formuleren. Schrijven is niet een doel op zich, maar een middel om je gedachten en de betekenis van teksten voor jou te ontdekken.
  • Verbeter onder het schrijven niet: dat haalt je uit je gedachtestroom. 

 

Op mijn website vind je een korte uitleg van verschillende schrijf-technieken. Wil je er meer over weten? Koop dan mijn boek

'Start to write, haal meer uit je stille tijd'Daarin wordt uitgebreid ingegaan op de werkwijze en het doel van 15 schrijftechnieken.